Η Μαρία Σεχοπούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα και κατόπιν εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο: «Η πρόσληψη του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στην Ελλάδα. Μεταφράσεις – παραστάσεις», για την οποία έλαβε ‘άριστα με διάκριση’. Έλαβε την υποτροφία Sasakawa για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής και υποτροφία επίδοσης του Ι.Κ.Υ. για τις μεταπτυχιακές σπουδές.

Συμμετείχε με ανακοινώσεις στο 15oΔιεθνές Συνέδριο Θεατρολογίας του IFTR/FIRT στο Πανεπιστήμιο του Helsinki, στο Ε΄ Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών, σε διημερίδα για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Στρίντμπεργκ, που διοργάνωσε το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σουηδία, σε Ημερίδα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ε΄ Πανελλήνιο Θεατρολογικό Συνέδριο κ.ά. Συμμετείχε, επίσης, με δημοσιεύσεις στον τιμητικό τόμο για την ομότιμη καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Brno, Eva Stehlíková, και στο Epidaurus Encounters: Greek Drama, Ancient Theatre and Modern Performance.

Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών επί σειρά ετών ως υπεύθυνη οργάνωσης και γραμματειακής υποστήριξης του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών του Τ.Θ.Σ., καθώς και στο Μουσείο Μπενάκη ως υπεύθυνη τεκμηρίωσης του αρχείου παραστατικών τεχνών. Συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή του πανεπιστημιακού προγράμματος των εντατικών δεκαπενθήμερων καλοκαιρινών μαθημάτων στην Επίδαυρο, καθώς και στη διοργάνωση όλων των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Παραστάσεων Αρχαίου Δράματος. Στο πρόγραμμα «Θάλης: Χρυσαλλίς» συμμετέχει ως επιστημονικός συνεργάτης.

Περισσότερα...